×
Temps de lectura 2 min.

Cada any, el 22 de març es commemora arreu del món el Dia Mundial de l’Aigua, campanya de conscienciació sobre la importància dels recursos hídrics del nostre planeta, ja que l’aigua és un element essencial per a la vida de l’ésser humà.

I també ho és per a la nostra salut i higiene. En relació a la pell, l’aigua suposa un 72% de la seva composició i és fonamental per mantenir l’equilibri de la barrera cutània, així com per netejar, oxigenar i eliminar toxines.

aigua i salut

PELL SECA VS PELL DESHIDRATADA

Tenim la tendència d’unificar en un mateix concepte una pell seca i una deshidratada, afirmació que resulta totalment errònia.

 Una pell seca té un baix contingut en lípids i, generalment, ve condicionada genèticament. Una pell deshidratada, en canvi, és una condició que pot afectar puntualment a qualsevol tipus de pell.

Sobre els tipus de pell, la pell seca és aquella que presenta un dèficit de lípids necessaris per retenir humitat i formar la barrera protectora davant influències externes. Normalment és més sensible a la falta de protecció del greix. 

La pell normal-mixta és aquella que presenta una combinació de característiques de la pell seca i la pell grassa. Les persones amb aquest tipus de pell presenten en el seu cutis excés de greix a la zona T (front, nas i mentó) i falta d’hidratació o sequedat a les galtes.

Per la seva part, la pell grassa presenta una elevada producció de seborrea que desencadena, en la majoria dels casos, l’aparició d’imperfeccions com poden ser grans o barbs.

COM SABER SI TENS LA PELL DESHIDRATADA?

Podem saber si la nostra pell esta deshidratada a través d'un examen visual, on els indicadors seran la falta de vitalitat i lluminositat (aspecte opac), i la presència d’èczemes i petites arrugues.

I també a través d'un examen tàctil, en el que notarem la pell tensa, per falta de flexibilitat i plasticitat, i rugosa, a causa del dèficit del mantell hidrolipídic. Un altre indicador serà l'aparició d’estries de deshidratació, petites línies transversals visibles a les galtes quan posem els músculs en tensió i desapareixen en relaxar-los; i l'acne, ja que prenent la quantitat d’aigua necessària, les toxines s’eliminaran per l’orina i no per la pell, disminuint l’aparició de granets.

Altres signes poden ser les taques, i és que l’efecte dels agents externs és més greu quan la pell està deshidratada, ja que la barrera de protecció es troba alterada, així com la irritació i vermellor, la pell deshidratada té tendència a tornar-se sensible.

COM CUIDAR LA NOSTRA PRELL?

  • Higiene diària amb un netejador suau sense detergents.
  • Aplicar un sèrum de regeneració intensiva.
  • Utilitzar una crema hidratant adaptada al nostre tipus de pell.
  • Exfoliar suaument el cutis un cop per setmana o cada 15 dies.
  • Beure abundant aigua i respectar un bon equilibri nutricional.       

CAL EVITAR:

  • Utilitzar sabons agressius i productes astringents.
  • Assecar la pell a l’aire lliure.
  • Rentar la pell amb aigua molt calenta o molt freda.
  • Exposar-se massa temps al sol.
  • Depilar, afaitar o exfoliar excessivament les zones deshidratades.
Categories
Preu